Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

Door Evelien Pullens

Toen de moeder van Evelien Pullens de diagnose alzheimer kreeg, merkte ze dat haar persoonlijke en intuïtieve benadering van de ziekte veel lucht, liefde, vertrouwen en inzicht gaf. De relatie met haar moeder werd uiteraard anders, maar ze zag ook dat haar moeder niet aan het ‘aftakelen’ was, maar nog volop dingen ontdekte en beleefde.

Evelien Pullens laat in ‘De vierde dementie, intuïtie en dementie’ als ervaringsdeskundige en zorgprofessional zien hoe je op een andere manier kunt omgaan met iemand met dementie.

Je kunt blijven kijken naar het verlies en het verdriet dat deze ziekte met zich meebrengt, maar een andere manier van kijken en benaderen kan verrassende inzichten geven en soms zelfs oplossingen.

Bij dementie gaat je geheugen achteruit, maar je intuïtie wordt juist sterker! Daar kun je gebruik van maken door ook zelf, als familielid of mantelzorger, je intuïtie te gebruiken. Luister naar de onderliggende boodschap, zeker als woorden niet meer toereikend zijn. In dit boek geeft Evelien Pullens aan de hand van vele persoonlijke verhalen en voorbeelden uit haar eigen leven handvatten om die onderliggende boodschap te ontdekken.

Het boek is te leen bij de bibliotheek van Sint Jozefoord.

de vierde dementie