Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.


U kunt bij de dagbesteding terecht wanneer u een Wmo-indicatie van de gemeente heeft of een Wlz-indicatie van het CIZ. Ook met een persoonsgebonden budget kunt u gebruikmaken van dagbesteding.

Sint Jozefoord biedt  verpleeghuiszorg, huishoudelijke hulp, wijkverpleging, dagbesteding en maaltijd bij u thuis.

Wanneer u zelfstandig woont in Nuland of Vinkel en hulp nodig heeft bij het verplegen en verzorgen, kunt u een gesprek met de wijkverpleegkundige van Sint Jozefoord aanvragen. Zij kijken welke zorg passend is voor uw situatie.

U komt in aanmerking voor een verblijf in Sint Jozefoord als de hulp via de gemeente en zorgverzekeraar niet meer toereikend is. U kunt een indicatie  aanvragen bij het Centrum indicatiestelling zorg (www.ciz.nl).  

Wanneer u niet meer in staat bent om uw huishouden zelf te doen (bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of omdat u slecht ter been bent), kunt u huishoudelijke hulp inschakelen. Om in aanmerking te komen voor de WMO dient u contact op te nemen met uw gemeente. Medewerkers van uw gemeente gaan samen met u na of, en hoeveel, huishoudelijke hulp er nodig is. Sint Jozefoord biedt huishoudelijke hulp via de WMO aan in Nuland en Vinkel.