Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.


U kunt bij de dagbesteding terecht wanneer u een Wmo-indicatie van de gemeente heeft of een Wlz-indicatie van het CIZ. Ook met een persoonsgebonden budget kunt u gebruikmaken van dagbesteding.

Sint Jozefoord biedt verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg, thuiszorg, dagbesteding, maaltijd bij u thuis en het huren van zelfstandige appartementen.

Wanneer u zelfstandig woont in Nuland of Vinkel en hulp nodig heeft bij het verplegen en verzorgen, kunt u een gesprek met de wijkverpleegkundige van Sint Jozefoord aanvragen. Zij kijken welke zorg passend is voor uw situatie. De zorg via de wijkverpleegkundigen valt onder het basispakket van uw zorgverzekering. Om ervoor in aanmerking te komen, moet u voldoen aan de regels van de Zorgverzekeringswet.

U komt in aanmerking voor een verblijf in Sint Jozefoord als de hulp via de gemeente en zorgverzekeraar niet meer toereikend is. U kunt een indicatie  aanvragen bij het Centrum indicatiestelling zorg (www.ciz.nl).  

Wanneer u niet meer in staat bent om uw huishouden zelf te doen (bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of omdat u slecht ter been bent), kunt u huishoudelijke hulp inschakelen. Om in aanmerking te komen voor de WMO dient u contact op te nemen met uw gemeente. Medewerkers van uw gemeente gaan samen met u na of, en hoeveel, huishoudelijke hulp er nodig is. Sint Jozefoord biedt huishoudelijke zorg aan in Nuland en Vinkel.