Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Zorg die passend en nodig is

Wat u nog zelf kunt, blijft u zelf doen. Waar u hulp nodig heeft, organiseren én bieden wij dat. Dat is het motto van onze wijkverpleegkundigen. De wijkverpleegkundige informeert naar uw zorgvragen, kijkt welke indicatie hierbij past en hoe de zorg kan worden aangepast op uw wensen en behoeften. Hierover worden afspraken gemaakt die worden vastgelegd in uw eigen zorgplan en zorgdossier.

Flexibel en vertrouwd

Ons thuiszorgteam werkt zoveel mogelijk met een vast en vertrouwd gezicht bij u thuis. Onze medewerker komt de afgesproken zorg bij u thuis verlenen, in samenwerking met uw mantelzorgers. Wij zijn flexibel en proberen zoveel mogelijk te ondersteunen bij het behouden van uw eigen regie. Ons team is zeven dagen per week bereikbaar.

Wat valt er onder thuiszorg?

Verpleegkundige handelingen die thuis plaatsvinden: wondverzorging, klaarzetten medicijnen en toedienen, stomazorg, katheteriseren. Persoonlijke verzorging: aan- en uitkleden, wassen en douchen, verzorging van de huid. De wijkverpleging zorgt daarnaast ook preventief om aandoeningen, beperkingen of verslechtering van de gezondheid te voorkomen.

Voor wie?

Wij bieden zorg in Nuland, Vinkel en Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch) en Geffen (gemeente Oss).

Wijkverpleging aanvragen

Verpleging en verzorging wordt geïndiceerd door een wijkverpleegkundige. Hiervoor is geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. De wijkverpleegkundige kijkt ook naar wie de zorg kan leveren.

Hoe wordt de zorg vergoed?

De zorg door een verpleegkundige of verzorgende thuis wordt meestal vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Hiervoor geldt geen eigen bijdrage of eigen risico. Zorg thuis kan ook onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) vallen, als er alleen persoonlijke verzorging nodig is.

 

Neem contact met ons op

Vul uw naam in

Vul uw telefoonnummer in

Vul een e-mailadres in

Invalid Input

* Verplicht in te vullen

Invalid Input