Wijkverpleging in Nuland, Geffen, Vinkel, Rosmalen en Maliskamp

Verpleging en verzorging thuis

In Nuland, Geffen, Vinkel, Rosmalen en Maliskamp staan onze deskundige en bevlogen verpleegkundigen en verzorgenden voor u klaar.

Wat u nog zelf kunt, blijft u zelf doen. Waar u hulp nodig heeft, organiseren én bieden wij ondersteuning. Dat is het motto van onze wijkverpleegkundigen. De wijkverpleegkundige informeert naar uw zorgvragen, kijkt welke indicatie hierbij past en hoe de zorg kan worden aangepast op uw wensen en behoeften. Hierover worden afspraken gemaakt die worden vastgelegd in uw eigen zorgplan en zorgdossier.

Thuis zorg en hulp

De verpleegkundigen en verzorgenden van Sint Jozefoord zijn flexibel en proberen u zoveel mogelijk te ondersteunen bij het behouden van uw eigen regie. Ons team is zeven dagen per week bereikbaar. Onze medewerker komt de afgesproken zorg bij u thuis verlenen, in samenwerking met uw mantelzorgers.

U kunt bij ons wijkteam terecht voor diverse zaken. Wij kunnen u helpen bij uw persoonlijke verzorging, bijvoorbeeld het douchen, aankleden, steunkousen aandoen et cetera. Daarnaast zijn wij er voor u als u hulp nodig heeft bij het nemen van medicatie. Ook voor stomazorg, katheterisatie, preventieve zorg en verpleegtechnisch handelen staat de wijkverpleging voor u klaar.

Wijkverpleging aanvragen

Verpleging en verzorging wordt geïndiceerd door een wijkverpleegkundige. Hiervoor is geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig.

Hoe wordt de zorg vergoed?

De zorg door een verpleegkundige of verzorgende thuis wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Hiervoor geldt geen eigen bijdrage of eigen risico. Zorg thuis kan ook onder de Wet langdurige zorg (Wlz) vallen.

Contact

Wilt u meer informatie over wijkverpleging? Mail naar thuiszorg@jozefoord.nl. in en wij nemen binnen een week contact met u op. Kunt u niet zo lang wachten? Bel dan het directe nummer van de wijkverpleging: 073-7600840.

GZSP

Sinds begin biedt Sint Jozefoord Geneeskundige Zorg aan Specifieke Patiëntgroepen (GZSP). Het gaat hierbij om inzet van de specialisten ouderengeneeskunde in de eerste lijn, met als doel in samenwerking met de huisarts te onderzoeken hoe ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.