Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Afgestemd op uw wensen

U wilt zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen, ook al kunt u niet alles meer zelf. Met huishoudelijke zorg kan dat. Wij bieden u hulp bij het huishouden, afgestemd op uw wensen. Onze medewerkers komen uit de omgeving en werken met aandacht en oprechte betrokkenheid.

Voor mantelzorgers

Ook als mantelzorger kunt u voor huishoudelijke zorg bij ons terecht. De gemeente ’s-Hertogenbosch biedt ondersteuning aan mantelzorgers die wonen in de gemeente én zorgen voor iemand in de gemeente. Daarom kunt u als mantelzorger gebruikmaken van huishoudelijke zorg tegen een extra laag tarief van 5,50 per uur. U kunt deze huishoudelijke zorg in uw eigen huis gebruiken of in het huis van degene voor wie u zorgt. Bekijk hier de infografic van de gemeente ’s-Hertogenbosch over  ‘Hulp bij het huishouden voor mantelzorgers’. Hierin staat informatie over de voorwaarden en aanmelding. Uiteraard kunnen wij u ook verder helpen. Neem hiervoor contact met ons op.

Ook koken, wassen, strijken en boodschappen doen

Die huishoudelijke hulp wordt via de gemeente geregeld, en door ons uitgevoerd. Wij leveren u een betrouwbare hulp, die uw huis schoonhoudt en (als het nodig is) ook de boodschappen doet en voor u kookt, wast en strijkt.

Huishoudelijke zorg aanvragen

Om in aanmerking te komen voor huishoudelijke zorg, doet u een aanvraag bij het sociaal wijkteam van de gemeente. Het sociaal wijkteam bekijkt samen met u, of u professionele hulp in de huishouding nodig heeft en hoeveel uur.

Mantelzorgers en professionele hulp

Als u recht heeft op deze hulp, dan regelt u met ons een gesprek. Samen bekijken we dan wat u zelf nog kunt en welke taken mantelzorgers, zoals familieleden of mensen uit uw omgeving, kunnen doen. Daarna bepalen we hoe wij u met professionele hulp kunnen ondersteunen. U krijgt via ons zo veel mogelijk een vaste, vertrouwde hulp in de huishouding.

Vergoeding en eigen bijdrage

Voor de vergoeding heeft u een zorgindicatie nodig. Daarnaast betaalt u een wettelijke eigen bijdrage als uw inkomen meer is dan 120% van het sociaal minimum. U betaalt die bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor. Zonder indicatie krijgt u van de gemeente géén vergoeding voor huishoudelijke hulp.

Voor wie?

De huishoudelijke zorg is bedoeld voor inwoners van Nuland en Vinkel, onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Geen indicatie, toch hulp

Krijgt u geen indicatie, maar wilt u toch graag huishoudelijke hulp van ons? Dan kunt u deze zelf betalen. In dit geval kunt u ook in Geffen huishoudelijke zorg aanvragen.

Neem contact met ons op

Vul uw naam in

Vul uw telefoonnummer in

Vul een e-mailadres in

Invalid Input

* Verplicht in te vullen

Invalid Input