Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Gouden KeurmerkPREZO KM goud pms872U

Organisaties die Verpleging, Verzorging en/of Thuiszorg bieden kunnen door middel van een externe audit hun interne kwaliteitsbeleid laten beoordelen door onafhankelijke deskundigen. De intramurale zorg (verpleeg- en verzorgingshuiszorg) van Sint Jozefoord is door kwaliteitsauditorganisatie Perspekt, beloond met de hoogste kwalificatie: Het Gouden Prezo-keurmerk.

PREZO kijkt hoe er voor de volgende levensgebieden van de cliënt gezorgd wordt:

  • lichamelijk welbevinden en gezondheid;
  • woon- en leefomgeving;
  • participatie en sociale zelfredzaamheid;
  • mentaal welbevinden.

Daarnaast is Sint Jozefoord in 2013 door de Branchevereniging voor Zorgondernemers Actiz benoemd tot Koploper in de Zorg.

Zorgkaart Nederlandzorgkaartnederland

Sint Jozefoord wordt op Zorgkaart Nederland gemiddeld beoordeeld met een 8,8 (januari 2019). 

Waarderingen:

3 januari 2019: 9,2

Men doet er alles aan om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Bij vragen komen er snel antwoorden en oplossingen.

19 november 2018: 9,7

Mijn moeder is hier opgenomen vanwege Alzheimer en ik kan niet anders zeggen dan dat zij uitmuntend wordt verzorgd. Ook de communicatie tussen de staf en familie is uitstekend met korte communicatielijnen en goede bereikbaarheid. Ik kan Sint Jozefoord aan iedereen aanraden.

15 oktober 2018: 8,5

3,5 jaar is er met veel aandacht en juiste zorg voor mijn Griekse schoonvader gezorgd.Heel moeilijk geweest voor alle zorgmedewerkers omdat mijn schoonvader alleen de Griekse taal beheerste. Een dikke pluim voor allemaal omdat ze deze uitdaging toch aandurfde.Zeer tevreden over alles.

6 juli 2018: 9,8

Mijn moeder (Alzheimer patient) wordt zeer goed en liefdevol verzorgd op St Jozefoord. Het verzorgende team (arts, psycholoog, verpleging, activiteitencentrum) werkt goed samen en onderhoudt ook nauw en regelmatig contact met de familie. De lijnen zijn kort, zodat het team ook makkelijk aanspreekbaar is voor de familie. De verzorging vindt plaats in kleine groepen van 8 personen die samen eten en desgewenst een beetje mogen helpen met het koken, wat bijdraagt aan hun daginvulling. Dit alles gebeurt onder leiding van een gastvrouw, die hen de hele dag bijstaat in de gemeenschappelijke huiskamer. St Jozefoord is verder goed 'ingebed'  in het dorpsleven van Nuland, zodat er vaak activiteiten voor de bewoners worden georganiseerd en er veel vrijwilligers zijn om de bewoners te bezoeken. Verder ligt het verzorgingshuis in een prachtig park, zodat er gewandeld wordt met de bewoners.

26 maart 2018: 9,0

Ruim een jaar is pa (94) naar de dagbesteding geweest. 3 dagen in de week. Pa had het er erg naar zijn zin. Zeer goede verzorging en aandacht. Hij wilde in eerste instantie niet naar deze dagbesteding maar al na 2 a 3 weken was zelfs een uitvaart niet meer voldoende om hem er van te weerhouden om wel naar de dagbesteding te gaan.  100 punten voor het team Sint Jozefooord.

Cliëntenonderzoek 2018

  • Tevredenheid: 8,8 (augustus 2018) 

Medewerkersonderzoek 

In achtereenvolgens 2015 en 2016 zijn we in een door Intermediair en Effectory gehouden vergelijkend onderzoek onder 240.000 medewerkers verkozen tot de Beste Werkgever van Nederland in de categorie tot 1.000 medewerkers. In 2017 heeft Sint Jozefoord het Keurmerk Beste Werkgever gekregen. De scores in 2017 waren:

  • Bevlogenheid 8,4
  • Betrokkenheid 9,1
  • Tevredenheid 8,5

 Klachten

Indien u niet tevreden bent over de hulpverlening bij Sint Jozefoord, dan horen wij dit graag van u. Een klacht is voor ons een kans om onze dienstverlening te verbeteren. Informatie over wij met klachten omgaan, vindt u in onze klachtenbrochure. Daarnaast kunt u de gehele klachtenregeling inzien. 

Privacy

De Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) regelt de bescherming van persoonsgegevens. Binnen zorginstellingen worden persoonsgegevens verwerkt omdat het noodzakelijk is voor het leveren van goede zorg. In de folder over Privacytreft u informatie aan over de AVG en over de wijze waarop Sint Jozefoord met uw persoonsgegevens omgaat. U kunt deze gegevens inzien en, indien zij niet correct zijn, kunt u ze laten corrigeren.

Kwaliteitsverslag