Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Hoe kunnen wij bidden?

Maandag 11 maart t/m donderdag 14 maart 2019

Aan het begin van de Veertigdagentijd organiseert Sint Jozefoord wederom een retraite. Niet alleen bewoners, maar ook geïnteresseerden van buiten zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Broeder Henry Vesseur o.s.b. is vader-abt van de Sint-Willibrordsabdij in Doetinchem, een klooster van benedictijnen. Hij leidt de retraite en gaat in op de vraag:
Hoe kunnen wij bidden?

“Heer, leer ons bidden"

De eerste leerlingen van Jezus wisten niet hoe ze moesten bidden. Jezus leerde hun het Onze Vader. Wij zuchten soms ook (zelfs na lange jaren kloosterleven) omdat we niet (meer) weten hoe we moeten bidden. Doen we iets niet goed? Hebben we de zin ervan uit het oog verloren misschien? We vinden geen woorden meer. De oude teksten zeggen ons niets meer. Een oude kerkvader, de heilige Augustinus, ontdekte dat het verlangen altijd bidt. Is er dan toch gebed in ons zonder dat we ons daarvan bewust zijn?
Hierover willen we in de retraite samen mediteren.

Br. Henry Vesseur o.s.b.

Het bijwonen van de inleidingen is kosteloos. Heeft u interesse om deel te nemen aan de retraite? Neem dan contact op met pastor Gert Groen, via de receptie van Sint Jozefoord: (073) 5 342 342 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

N.B. Voor gasten van buitenaf is er helaas geen mogelijkheid om te overnachten binnen Sint Jozefoord.

Bidden met open handen