Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Sint Jozefoord organiseert volgende maand wederom een Inspiratiemiddag.
Deze middagen staan in het teken van bezieling, rust en ruimte tot nadenken.

Op vrijdag 9 maart ontvangen wij Felicia Dekkers voor een lezing over de beeld – en betekenis – wereld van Maria. 

Wie was Maria van Nazareth? Maria de nederige, Maria de strijdbare, Maria de 'Onbevlekt Ontvangene'... De beeldvorming over haar is niet enkelvoudig.  Op welke manier is ze een rolmodel voor vrouwen en voor allerlei verschillende gelovigen? Als een lieflijke blanke dame of een joodse vrouw die leeft in bezet gebied? Of is ze de Theotokos, de Godbarende? De Bijbel besteedt maar enkele zinnen aan haar. Nu, 2000 jaar later, is haar verhaal aangevuld met vele legendes, verschijningen en wonderverhalen van over de hele wereld. Ze geldt als de meest uitgebeelde vrouw in de kunst. Ze komt ook voor in de Koran en in China vinden we haar terug naast Kuan Yin. Maria is van alle tijden en vele levensbeschouwingen...

Wat kunt u verwachten:

  • Een lezing met veel beeldmateriaal en muziek
  • Teksten rond Maria in Christendom en Islam, en wonderlijk genoeg ook in China

6ab16a92e94fc7cb9d2aeac8fc7892cf

Felicia Dekkers studeerde Nederlands met kunstgeschiedenis en later theologie. Ze werkt sinds 2000 voor Uitgeverij Abdij van Berne als redacteur, o.a. aan Op weg naar Kerstmis en Op weg naar Pasen. Verder verzorgt ze studiedagen, retraites en lezingen vanuit Beeldzin. Onlangs verscheen haar boek Franciscus, Sacro Monte en het Ortameer, Reizen om stíl te staan. Uitgangspunt bij haar werk is steeds hoe kunst en poëzie de ervaring van zingeving kunnen uitbreiden en verdiepen.

U bent van harte welkom om deze lezing bij te wonen. Aanvang is om 14.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via de receptie op (073) 534 23 42 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Felicia Dekkers