Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Gastspreker: Dr. P.L.J. Dautzenberg, klinisch geriater van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

We hebben onze hersenen nodig om goed te kunnen functioneren in het leven van alledag. Vaak staan we hier pas bij stil als we merken dat er iets aan de hand is. Hoe komt het dat hersenen minder goed gaan werken, en wanneer spreek je van dementie? Hoe en door wie wordt de diagnose gesteld? Welke vormen van dementie zijn er? Maakt de vorm uit voor de prognose, de behandeling en de begeleiding? Zijn er medicijnen die helpen?

Dr. P.L.J. Dautzenberg is auteur van diverse boeken over dementie, waaronder Ook dementie doet pijn. Hij bespreekt op 30 mei deze vragen rondom dementie. Als u zelf ook vragen hebt, kunt u ze na de pauze stellen aan hem.


Voor wie is het bedoeld?

Mensen met dementie, mantelzorgers, familieleden en hun direct betrokkenen zijn van harte welkom. Zij kunnen op avonden als deze leren van degene die informatie geeft en van elkaar. Mogelijk ontstaan op avonden als deze ook contacten met elkaar die zich buiten deze avonden voortzetten.

Voor wie is het niet bedoeld?

De avond is - omdat het toch ook om vertrouwde en soms privacygevoelige zaken kan gaan - niet bedoeld voor professionals en belangstellenden die geen familiaire/persoonlijke/privé relatie hebben met dementie.

Wanneer wordt het gehouden?

Elke laatste dinsdag van de maand vindt er een bijeenkomst plaats rondom het onderwerp Dementie. De invulling en het thema van de avond zijn verschillend.

Thema

Elke avond staat een ander thema centraal. Het thema van de komende bijeenkomst wordt binnenkort op deze plaats bekendgemaakt.

Praktische informatie:

Locatie: Sint Jozefoord, Duyn en Daelseweg 15, 5391 EC Nuland.

Ingang: Duijn en Dael-gebouw

Tijd: Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom. Het programma start om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond zal worden afgesloten om 21.30 uur.

Parkeren: Sint Jozefoord heeft een parkeerplaats op het terrein. Als u door de eerste (houten) poort bent gereden, kunt u de auto na ca. 20 meter kwijt aan uw rechterhand op de parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats komt u via een poort op het binnenterrein. Links van u is de hoofdingang, recht voor u ziet u op ca. 50 meter het gebouw Duyn en Dael. In het gebouw Duyn en Dael bevindt zich de Parkzaal. Aan de rechterzijkant van het gebouw bevindt zich de ingang. Rechts van de deur is de deurbel. Na binnenkomst loopt u rechtsom de gang in, aan het einde van de gang komt u in de Parkzaal.

Als u beschikt over een gehandicaptenkaart, dan kunt vlak voor het Duijn en Daelgebouw parkeren.

De toegang en koffie met iets lekkers zijn gratis. Vooraf aanmelden is niet verplicht.

Heeft u behoefte aan vervoer vanuit Nuland, Vinkel of Geffen? U kunt dit bij uw aanmelding doorgeven. Voor aanmelding, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Sint Jozefoord telefoonnummer 073- 534 23 42 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Neem contact met ons op

Naam*
Vul uw naam in

Telefoonnummer*
Vul uw telefoonnummer in

E-mailadres*
Vul een e-mailadres in

Vraag / opmerking
Invalid Input

* Verplicht in te vullen

Invalid Input