Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Activiteiten Sint Jozefoord

Bij Sint Jozefoord worden diverse activiteiten georganiseerd die ook toegankelijk zijn voor mensen van buiten Sint Jozefoord. De activiteiten zijn kosteloos te bezoeken. Wel verzoeken wij u vriendelijk om u vooraf aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij de receptie: (073) 534 23 42.

Woensdag 6 februari 14.30 uur: Concert Zangtoffel

Samenzanggroep “De Zangtoffel" bestaat uit 26 koorleden, die begeleid worden door 3 accordeonisten en een toetsenist. Het repertoire bestaat uit smartlappen, levensliederen van vroeger en nu en Brabantse liedjes. 

Woensdag 13 februari 14.30 uur: Beeldpresentatie De kunst van het verlangen

Verlangen is een aspect van spiritualiteit. Je zou verlangen kunnen omschrijven als het besef dat je deel bent van een groter geheel, waar je tegelijkertijd buiten blijft staan. Het geheel lijkt niet bereikbaar. Dat de vervulling van dit verlangen buiten ons bereik ligt is niet erg, want intussen geeft het je handelen, en daarmee je leven zin. Het houdt je gaande. Het zorgt, dat je dit onvolmaakte bestaan uithoudt, in afwachting van…

In deze lezing wordt dit thema gepresenteerd aan de hand van voorbeelden van oude en moderne kunst, waarin verlangen zichtbaar wordt.

Everdien Hoek (1952) is kunsthistorica en heeft op latere leeftijd een theologie-studie gevolgd. Zij verkent in haar huidige praktijk het grensgebied tussen beide.

Woensdag 27 februari 14.30 uur: Concert Smoss

De “SfeerMakers Oss” zingen Nederlandse evergreens, levensliedjes en alles daartussen.