Wonen, welzijn en zorg

T073 - 534 23 42

 

Alles vanuit verbondenheid

Hieronder ziet u het complete overzicht van onze nieuwsberichten.

Dementiecafé 27 juni: dementie en muziek.

Dementie Café op 27 juni 2017 bij Sint Jozefoord Nuland Muziek speelt in het leven van veel mensen een belangrijke rol. Gelukkig blijft het vaak tot op hoge leeftijd mogelijk om van muziek te genieten, ook al laat je geheugen je in de steek.

Muziektherapie bij Sint Jozefoord

Helmi Savelkouls is bij Sint Jozefoord werkzaam als muziektherapeut. Zij komt bij cliënten in de kamer of bij meerdere cliënten in de woonkamer om naar muziek te luisteren, samen muziek te maken of mee te zingen. De muziek ontspant, brengt herinneringen boven en activeert de bewoners.

Nieuwe expositie bij Sint Jozefoord

Expositie: Van eigen hand

Kunstwerken van cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Sint Jozefoord

Deze zomer presenteert Sint Jozefoord wederom een geheel nieuwe, zeer afwisselen­de expositie.

Activiteiten Juni

Bij Sint Jozefoord worden diverse activiteiten georganiseerd die ook toegankelijk zijn voor mensen van buiten Jozefoord. De activiteiten zijn kosteloos te bezoeken. Wel verzoeken wij u vriendelijk om u vooraf aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij de receptie: 073 534 23 42.

Dementie Café 30 mei: Diagnostiek, behandeling en begeleiding

Gastspreker: Dr. P.L.J. Dautzenberg, klinisch geriater van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 We hebben onze hersenen nodig om goed te kunnen functioneren in het leven van alledag. Vaak staan we hier pas bij stil als we merken dat er iets aan de hand is. Hoe komt het dat hersenen minder goed gaan werken, en wanneer spreek je van dementie?

Start nieuwbouw Sint Jozefoord

Op de dag van Sint Jozef, 19 maart, is bij Sint Jozefoord het startsein gegeven voor de bouw van 48 zorgappartementen. Deze zullen komen te staan op het terrein tussen de Duijn en Daelseweg en Sint Jozefoord.

Staatssecretaris op bezoek bij Sint Jozefoord

Op 19 januari heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) een bezoek gebracht aan Sint Jozefoord. Hij ging hier in gesprek met diverse professionals die vertelden waar ze trots op zijn, maar ook wat er beter kan in de zorg.

Sint Jozefoord ontvangt Oorkonde Nulandse Promotieprijs

Zondag 8 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie de eerste Oorkonde voor de Nulandse Promotieprijs uitgereikt aan Sint Jozefoord.